HC Lidköping Red Roosters

Referat: Vårgårda HC - HC Lidköping Red Roosters

Återigen en match där siffrorna inte alls speglar nerven och spänningen i spelet. Alla spelare kämpade och slet och var värda mycket jämnare siffror!

Period 1
VHC startar bra de första bytena, bl a så åker Hagstrand upp och skapar ett fint läge i sitt första byte, men sen ramlar det in både 0-1 och 0-2, då Lidköping hade mer fart under skridskorna. VHC börjar spela mer fysiskt och då blir matchen riktigt jämn och spännande. Jesper spelar en mycket schysst och exemplarisk fysisk hockey på sin backposition, Broberg på sin backposition hittar vackert fram till Sebbe på forward, men ingen utdelning. Strax efteråt hittar centern Hagstrand läckert fram till forward Hagwall som så när får in pucken i mål. Spelet blir hela tiden lite bättre och bättre, men så får Lidköping till ett anfall där de lyckas spela runt pucken fint i vår zon och sätter till slut 3-0. VHC ger sig dock inte och i slutet av perioden kommer backarna Broberg och Johan, center Samuel och forwards Sebbe och Karl in och håller pucken inom laget. Detta ger äntligen utdelning då Samuel får in pucken till Karl som ser till att reducera till 1-3 innan perioden är slut.

Skott: 4-10
Mål: 1-3

Period 2
VHC startar andra perioden med pondus och stoppar Lidköpings anfallsförsök. Johan skrinnar på upp i anfallszon och lägger ett snyggt pass in på Samuel och det är bara millimeter från att pucken går in i mål. När så backarna Broberg, Emilia, center Hagstrand och forwards Palmén och Sebbe är på isen samtidigt så gick det vägen när Hagstrand hittar in med pucken till Palmén som sin vana trogen skjuter den i mål till 2-3! Hela laget kämpar och sliter och Ankan kör så det ryker från egen zon in i anfallszon och skapar ett fint anfall. Så åker Karl ut 2 minuter för en tripping, men detta box play reds ut efter en fantastisk räddning av Hplmberg. En stund senare får inte VHC ut pucken ur egen zon och då får Lidköping in pucken till 2-4, och ökar strax efteråt på till 2-5.

Skott: 2-10
Mål: 1-2

Period 3
VHC börjar perioden i box play efter att ha haft för många spelare på isen. Detta klarar vi, men direkt när vi är fulltaliga så åker Broberg ut för en slashing och då tappas fokus och 2-6 är ett faktum. Alla spelare gör dock ett mycket bra jobb! Forward Jacob sliter hela tiden ont vid sargen och ger sig aldrig. Oliver är hela tiden på rätt plats och får med sig pucken upp till anfall gång på gång från sin forwardsposition, Kroon spelar lugnt och stabilt på sin kant och centern Robin, som tack vare storasyrran kan spela med sin egen klubba i sista perioden ;-), sliter och jagar puck hela tiden. Då får Lidköping till ett hårt långskott som resulterar i 2-7. När så Lidköping får in en lång pass i vår zon bryter Holmberg chansen genom att åka ut i banan och passa upp pucken till egen spelare.